Zeep met actieve kool

Zwarte zeep met actieve kool verovert eindelijk de badkamer! De nieuwe Black Soap van Speick. Speick maakt gebruik van actieve kool in combinatie met de traditie van een echte zeepzieder. Zeep met actieve kool zorgt voor een poriën diepe reiniging.

Toepassing

Actieve kool wordt al enige tijd gebruikt voor allerhande reinigingsprocessen. Bijvoorbeeld in het laboratorium, de geneeskunde of de behandeling van drinkwater en voedsel. Maar in de wereld van persoonlijke verzorgingsproducten is nu ook een verdraagzame variant voor de huid ontdekt en die zorgt voor diepe reiniging.

Werking

Het voordeel van de actieve kool in zeep is dat actieve kool door het grote oppervlakte toxines kan binden. De gewone wasactieve stoffen in zeep reinigen door hun structuur en kunnen daardoor vuil in de micel vasthouden. Actieve kool daarentegen heeft een extreem groot oppervlak en kan de kleinste deeltjes ook vasthouden. Dat betekent dat het bijvoorbeeld naast bacteriën ook geurmoleculen kan vasthouden. De structuur van koolstof is sponsachtig en daardoor kan het makkelijk binden.

Actieve kool kan in principe niets opnemen. Actieve kool kan de kleinste deeltjes echter filteren door ze stevig aan haar oppervlak vast te houden. Hoe groter het oppervlak hoe groter de bindingscapaciteit.

Door de zeep  met actieve kool dagelijks te gebruiken wordt in de loop van de wasbeurt het vuil door de zeep gebonden en zodra de actieve kool moleculen of bacteriën tegenkomt worden die ook gebonden. Dus zeep en actieve kool werken ook nog eens hand in hand!

Actieve kool en PAK’s

Overigens is het bij de productie van actieve kool voor verzorgingsproducten van belang dat er geen PAK’s kunnen ontstaan. De polycyclische aromatische koolwaterstoffen vormen een groep organische verbindingen met een grote variëteit. Het zijn overwegend vaste stoffen en een natuurlijk onderdeel van kolen en olie, maar ze zijn ook te vinden in gegrild en gefrituurd voedsel. Ze ontstaan ??onder bepaalde omstandigheden bij de onvolledige verbranding van organisch materiaal. Daar zitten die PAK’s dan in.

PAK’s worden door de BfR geclassificeerd als een kankerverwekkende stof, ze kunnen ook ontsteking of schade veroorzaken aan de slijmvliezen. Van belang is hoe de actieve kool wordt geproduceerd. Bij de vorming van PAK’s spelen de temperaturen, die extreem hoog moeten zijn, en het zuurstofgehalte in de verbranding een rol. De actieve kool die Speick gebruikt, is vrij van schadelijke stoffen.

Zwarte zeep met actieve kool
Zwarte zeep met actieve kool

Huidtype

Black soap kent dus geen geheimen. Integendeel, de nieuwe Black Soap staat voor zuiverheid en frisheid. Het is met name geschikt voor de vette, onzuivere huid, maar is ook een prettig voor alle andere huidtypes. Met de fijne geur van lavendel en rozemarijn, natuurlijk naar traditioneel recept en met RSPO-gecertificeerde palmolie van duurzame teelt, evenals kokos en olijfolie.

Laat je dus niet misleiden door hun kleur en probeer deze nieuwigheid eens!

Recent Posts