Baby massage met neutrale baby olie, een fijne ervaring voor twee

Baby massage; er is niets fijner dan het masseren van je allerliefste. Het masseren van je baby’tje kan al vanaf 4 maanden. Voor baby massage is de babyhuid is nog erg gevoelig voor geur- en kleurstoffen. Daarom is het belangrijk dat je een neutrale babyolie gebruikt, bijvoorbeeld die van Urtekram. In deze babyolie zitten namelijk geen geur- en kleurstoffen waardoor de kans op allergische reacties het minst groot is. De babyolie van Urtekram is zelfs goed gekeurd door de Deens astma- en allergievereniging. Voor de zekerheid is het altijd goed om nog even aan de binnenkant van de arm te testen met een klein beetje babyolie op de huid. Geen rood verkleuring? Lekker masseren maar.

Voorbereiding
Zorg ervoor dat de baby geen honger heeft, het is zonde om de massage te moeten onderbreken omdat de kleine moet huilen wegens honger. Zorg er ook voor dat de baby lekker warm is voordat je begint met masseren. Een goede manier is bijvoorbeeld om te beginnen met een fijn verwarmend bad. Leg de baby op een verschoonkussen met een luierdoek en houdt een luierdoek bij de hand voor mocht je olie missen of mocht de baby spugen. Zorg dat kleertjes klaarliggen zodat de baby niet afkoelt na het masseren. Een lekker warme doek is ook een prima oplossing.

Baby massage van binnen naar buiten
Zorg altijd voor een vast patroon bij het masseren. Begin bijvoorbeeld bij de buik en ga verder met beentjes, armpjes, handjes en voetjes. Als je dit de volgende keer herhaalt dan kan de baby zich alvast voorbereiden op hetzelfde ritueel. Het buikje van de baby masseren werkt heel goed tegen darmkrampjes. Het masseren van de andere lichaamsdelen zorgt voor ontspanning waardoor de baby echt heerlijk diep kan slapen.

Band
Mocht je echt goed willen leren masseren doe dan eens een cursus babymassage. Het leuke is dat de band tussen baby en moeder door het masseren wordt versterkt. Maar ook voor papa’s is babymassage heerlijk. Bouwt de moeder een band op doordat ze vaak al borstvoeding geeft, kan de vader de band versterken door baby massage.

Geniet ervan want babymassage is ontspannend voor beiden!

Recent Posts